Free Trial & Freemium paketler arasındaki farklar

Free Trial & Freemium paketler arasındaki farklar

CloudCafe üzerinde paketleri incelediğinizde ilk 2 paket olan Freemium (Ücretsiz paket) ve Free Trial paket arasında nasıl bir fark olduğunu merak etmiş olabilirsiniz. Bu yazımızda iki paket türü arasındaki farklardan bahsedeceğiz.

Freemium (Ücretsiz Paket) nedir?

Freemium olarak geçen akımın Türkçe karşılığı bedava seçkindir. İngilizce bedava anlamına gelen free ile seçkin anlamına gelen premium kelimelerinden oluşan ihtira bir birleşik sözcüktür. Bu seçenek ürünün hem ücretsiz olması hem de seçkin özelliklere sahip olması anlamına gelmektedir. CloudCafe ürünü içerisinde hesap oluşturduğunuzda varsayılan olarak Freemium paket hesabınıza tanımlı olarak gelir. Herhangi bir üst paket satın almadığınız sürece ürünü ücretsiz olarak sınırsız süreyle kullanabilirsiniz. Ücretsiz hesapta tüm özellikleri sınırsız bir şekilde kullanabilmektesiniz. Bu da ürünün aynı zamanda premium özelliklerle donatılmış olduğu anlamına gelmektedir.

Paket özelliklerine göz attığımızda varsayılan ücretsiz paketimiz olan freemium paket, tıpkı sınırsız pakette olduğu gibi tüm özellikleri ücretsiz olarak sunmasına rağmen, Sınırsız pakette olduğu gibi kuruma/işletmeye özel bir destek sağlanmaz. Ek olarak ücretsiz paket kullandığınızda uygulama içi reklamlarla karşılaşırsınız.

Free Trial nedir?

Trial, Türkçe'de "deneme" anlamına gelmektedir. İsminden de anlaşılacağı üzere, trial pakete geçiş yaptığınızda ürünün en gelişmiş (sınırsız) halini ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Tek bir farkla.. Trial paketler sizlere süresiz bir hizmet vermez. Sistemin tam anlamıyla nasıl çalıştığını inceleyebilmeniz için hizmetin tüm özelliklerini belirli bir süre için ücretsiz olarak kullanımınıza izin verir. Trial, her hesap için sadece 1 kez kullanılabilmektedir. Bu nedenle, trial paketin süresi dolduğunda tekrar kullanımınıza izin verilmez.

Siz de, isterseniz varsayılan paket olan freemium paketi kullanmaya devam edebilir veya sınırsız pakette hizmetlerin nasıl sağlandığı ile ilgili daha detaylı bir inceleme yapabilmek amacıyla paketinizi kısa bir süre için trial pakete yükseltebilirsiniz. Aklınızda olsun; trial paket kullanım süreniz dolduğunda henüz bir üst seviye pakete geçiş yapmamanız durumunda otomatik olarak freemium (ücretsiz) pakete geçiş yaparsınız.

Paketler hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.